Следвайте Гласове в Засега не се наблюдава приток от руснаци, които

...
Следвайте Гласове в Засега не се наблюдава приток от руснаци, които
Коментари Харесай

Засега не се наблюдава приток от руснаци, които търсят убежище в ЕС

Следвайте " Гласове " в 
Засега не се следи приток от руснаци, които търсят леговище в Европейски Съюз, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон преди присъединяване си в днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург.

Много малко руснаци до момента са поискали леговище в Европейски Съюз, уточни тя във връзка оповестената в Русия готовност поради войната в Украйна. Руснаците получават същото отношение като останалите чужденци, търсещи протекция. Мисля, че по този начин е вярно, добави еврокомисарят. Йохансон посочи, че украинците получават европейска протекция по друго законодателство и по тази причина се употребяват с облекчения.
Според Йохансон към този момент не може да се каже, че новият миграционен напор към Европейски Съюз е провокиран от Русия. Тя настоя страните от Западните Балкани да следват европейската визова политика. Еврокомисарят изрази вяра да не се постанова прекъсване на безвизовия режим със Сърбия. Надявам се Сърбия и други страни от Западните Балкани да ни сътрудничат, съобщи Йохансон.

Източник: Българска телеграфна агенция

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР